Decathlon

Locatie
Retailpark Da Vinci te Evere
Opdrachtgever
Decathlon Benelux n.v.
Architect
AAVO Architects
Oppervlakte
19.000 m²
Jaar van opdracht
2012
Jaar van oplevering
2015
Budget technieken
3.567.956,44 € (incl. binneninrichting)
Totaal budget
20.567.956,44 €

In Evere staat sinds juni 2015 de grootste Decathlon winkel in de Benelux!

Nieuwbouw winkelruimte voor sportartikelen incl. kantoren en technische ruimtes.

De site in Evere is ontwikkeld door CBRE en omvat naast enkele kleinere units, alsook de grootste Decathlon winkel van de Benelux over een oppervlakte van 10.000 m² (uitbreidbaar tot 12.000 m²).  Bovenop dit gebouw werden de nieuwe hoofdkantoren van Decathlon Benelux ingericht.

Istema stond in voor de volledige inrichting van de winkel en de kantoren, zowel wat betreft technische uitrustingen (HVAC, elektriciteit, verlichting...) als binneninrichting (wanden, plafonds, vloeren...). 

Na de nodige studietijd, waarbij we meegewerkt hebben met CBRE om het BREEAM certificaat "very good" te behalen, werd de oppervlakte begin 2015 overgedragen aan Decathlon.  De installatie van de technieken en inrichting duurde slechts 5 maanden.

Istema had opdracht voor ontwerp en opvolging van de technieken, de inrichting, evenals het project management.  We lieten ons bijstaan door Quares.

De HVAC-installatie houdt rekening met variërende bezetting, warmterecuperatie en free cooling wanneer mogelijk.

Andere projecten van Decathlon waar Istema aan werkte: Decathlon Brugge Blauwe Toren en haalbaarheidsstudie voor een energieneutrale winkel